Започва ремонт на пътя от Димитровград до границата на Старозагорска област

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
780690590В началото на април ще започне ремонтът на път I-5 Димитровград – Стара Загора в участъка от моста на река Марица до границите на общината с област Стара Загора. Това е съобщил пред общинския пресцентър кметът на община Димитровград Иво Димов след днешна своя среща със зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и представители на АПИ, съобщи сайтът Държавник.бг.

Международният път I-5, който минава през община Димитровград, е част от републиканската пътна мрежа. Многократно през последните години кметът Димов е настоявал пред ресорните ведомства за неговото реновиране, уточниха от общината.

Освен ремонта на пътя за Стара Загора на срещата е бил кометиран още един значим въпрос за Димитровград – състоянието на ВиК мрежата в града и необходимостта от обновяването й. В резултат на разговорите община Димитровград ще започне проектиране на 4-километрова отсечка от напорния водопровод от пречиствателната станция за питейни води до квартал „Габера“, който осигурява две трети от водата за града, но който е амортизиран и дава чести аварии.

Ние ще започнем проектирането, а за изпълнението на ремонта и подмяната на водопровода ще разчитаме на финансиране от МРРБ, е посочил Иво Димов.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн