Работна среща положи началото на идея за изграждане на нова голяма аула в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
ХофманРекторът на Тракийския университет доц. Добри Ярков (вдясно на снимката) се срещна с изпълнителния директор на „Линднер България“ Вернер Хофман, за да обсъдят бъдещото изпълнение на идеята на ръководителя на висшето учебно заведение за изграждане на мултифункционална аула „Максима“.

Целта е тя да обслужи нуждите на университета, като капацитетът и трябва да бъде от 500 до 700 седящи места, изцяло енергийно независима, с модерен дизайн и мултифункционалност – да бъде подходяща за лекции, концерти, събрания, промоции на абсолвенти, както и да има обособена част за коктейли.

Предвиденият терен за модерната сграда е около 4-5 декара, а външният дизайн ще бъде съобразен изцяло с ландшафтната архитектура на университетския комплекс, чиито сгради са общо 72 хиляди кв.м разгъната застроена площ.

Доц. Ярков е съсредточил вниманието си върху фирмата „Линднер България“, тъй като тя е безспорен лидер в иновативните проекти, носител на множество награди и е част от холдинга „Линднер груп“, чието изпълнение са уникалните окачени метални тавани на Терминал 5 на летище „Хийтроу“ в Лондон.

Тракйският университет има остра нужда от аула, тъй като най-голямата зала, с която разполага, е с 300 седящи места в сградата на Медицинския факултет.

Идеята е тя да се превърне в лицето на целия университетски комплекс.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн