Обсъдиха подробности по честването на Трети март на връх Шипка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4359 (Large)IMG_4361 (Large)Областният управител Гергана Микова участва днес в работна среща за организацията на предстоящото честване на Трети март на връх Шипка. Срещата се проведе в Казанлък и в нея участваха кметът на общината Галина Стоянова, директорът на ОД МВР старши комисар Стоян Стоянов, директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, командират на 61-ва Стрямска бригада ген. Деян Дешков, Илия Златев – директор на ОПУ-Стара Загора, Старозагорският митрополит Киприан и представители на институции, ангажирани с организацията на Националния празник на връх Шипка.

Участниците обсъдиха технически подробности около организацията и провеждането на тържествата. Официалната част тази година ще започне в 11 часа и ще бъде на първата площадка под Паметника на свободата. Тя ще включва заупокойна молитва в памет на загиналите воини, отслужена от Старозагорския митрополит, и приветствени слова. След това официалните лица ще поднесат венци и цветя пред паметника и ще сведат глави в криптата на монумента в знак на почит пред загиналите за свободата на България

От почистващите фирми съобщиха, че имат необходимата организация, за да осигурят на 3 март нормални пътни условия за преминаване на колите и автобусите до върха.

Пътят от връх Шипка до Габрово ще бъде затворен на 2 март в 20 ч. и ще бъде отворен на 3 март в 18 ч.

На 3 март от 6 ч. сутринта до 14 ч. движението от Казанлък до връх Шипка ще се извършва еднопосочно в посока към върха. В 14 ч. пътят ще бъде отворен в обратната посока – от върха към Казанлък.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн