Задържаха 33-годишен за наркотици в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Р., на 33 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 05.02.2020 г. в Стара Загора без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – 82,8 грама марихуана и 0,44 грама метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 05.02.2020 г. обвиняемият Д.Р. бил в централната градска част на Стара Загора. При провеждане на специализирана полицейска операция на Д.Р. е извършена проверка и в него е открита и иззета полиетиленова торбичка, съдържаща тревиста маса. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на канабис (марихуана). При извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемия са били намерени още високорискови наркотични вещества – канабис (марихуана) и метамфетамин.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Р. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.Р. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн