Добри практики ще споделят в Стара Загора преподавателите по религия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Religia uchebniciОбластен форум под надслов „Хуманизъм и вяра“, за представяне на добрите практики в работата на групите по православно християнство в училищата и детските градини на територията на областта, ще се проведе на 12 февруари, сряда, от 11:00 часа в IV ОУ „Кирил Христов“. Поканени за участие са преподаватели и ръководства на старозагорските детски градини No 7 „Светулка“, No 23 “Кипарис“, No 55 „Незабравка“, Nо 58 „Звездица“, IV ОУ „Кирил Христов“ и XII ОУ „Стефан Караджа“ и ОДК „Св. Иван Рилски“, Казанлък.

През март отново в Стара Загора ще се проведе вторият етап от инициативата на Министерство на образованието и науката. В него освен домакините ще участват преподаватели с добри практики от областите Сливен, Ямбол, Бургас, Хасково и Кърджали.

Националната конференция под надслов „Хуманизъм и вяра“ за разпространение на добри практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците ще се проведе на 10 април 2020 г.

Участниците в областните представяния са ръководителите на всички групи по православно християнство, разпределени по определени критерии в един или повече дни, експерти от съответното регионално управление на образованието и представители на съответната епархия. Регионалното управление на образованието определя жури, което да оцени представените добри практики и да номинира до една практика от група в детска градина, начален етап, прогимназиален и гимназиален етап.

С благословениeто на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан в състава на журито ще участват свещениците Йордан Карагеоргиев, Цветан Иванов и Иван Генов. Номинираните практики ще бъдат представени на регионални конференции.

Миналата учебна година децата, които са изучавали „Религия“ в Стара Загора, са били 60. Тази учебна година броят им е 110, всички от началната степен на обучение.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн