Манолова срещу “Ремотекс-М”: Очаква се съдът да започне процедура по несъстоятелност срещу фирмата, която не е платила заплатите на 300 служители

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
765765798536Очаква се Софийският градски съд да започне процедура по несъстоятелност срещу фирмата „Ремотекс-М“ в гр. Раднево, които не са платили заплатите на 300 служители за шест месеца.

Това стана ясно днес след заседанието по делото, заведено от Главната инспекция по труда срещу предприятието, на което присъства председателят на гражданската платформа “Изправи се.БГ” Мая Манолова, съобщиха от пресофиса на платформата.

Припомняме, че на 23 януари 2020 година Манолова се срещна с работниците.

Те подадоха сигнал в безплатната приемна за граждани на Манолова, която тя организира в София.

Същия ден в Раднево Манолова обясни, че има законова възможност служителите да получат заплатите си, независимо че управителите на фирмата вече не са вписани като такива.

По време на днешното заседание съдът прие становището на вещото лице. Служебният адвокат на фирмата е представил своите твърдения, но не е представил доказателства.

От Инспекцията по труда този път имаха представител в съдебната зала, след като на предишното заседание нямаше такъв и Манолова настояваше за това.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн