Откриват три нови специалности в Музикалната школа към Старозагорска митрополия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Mitropolia 220Да се открият три нови специалности в Музикалната школа към Старозагорска митрополия, реши на редовното си заседание Старозагорският епархийски съвет. Предложението е на Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, а сред аргументите на владиката се открояват любовта му към оперното изкуство и желанието му за музикално образование на подрастващите, както и насочването им към НУМСИ „Христина Морфова“. Виолончело, флейта и обой са трите дисциплини, които получиха единодушната подкрепа на заседателите. Уроците ще бъдат водени от музиканти и хористи на Държавна опера – Стара Загора. Занятията по виолончело са възложени на презвитера Павлина Димитрова, част от прочутото старозагорско трио „Реверанс“. Майсторските умения по флейта децата ще усвояват от Камелия Стойчева, а тези по обой от Теодор Петков.

Припомняме, че в началото на учебната година над 30 деца започнаха уроци по пеене, вокално майсторство и пиано. Преподавателите Пролет Пенчева и Полина Влахова не крият възхищението си от стремежа и старанията на учениците си и са категорични, че сред тях са бъдещите музикални звезди на страната ни.

Всички занятия са безплатни. Записванията стават всеки делничен ден в храм „Св. Въведение Богородично“, като часовете и дните, в които се провеждат са съобразени с училщните ангажименти на записалите се.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн