Честваха 177 години от рождението на Кольо Ганчев в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_9563 (1)IMG_9537Жители на квартала, носещ името на революционера Кольо Ганчев, членове на читалището и възпитаници на училището, на които той е патрон, тържествено отбелязаха днес 177 години от рождението на прочутия старозагорец пред паметника му в парк „Пети октомври“. Инициатор на честването е Начално училище „Кольо Ганчев“, с подкрепата на Община Стара Загора. В ритуала се включи и Общинският духов оркестър.

Директорката на училището Галина Петкова припомни живота и делото на революционера, съратник на Левски, организатор и участник в Старозагорското въстание. „Кольо Ганчев е личност, която старозагорци почитат и уважават. Неговият живот и дело са пример за нас“, допълни тя.

На честването присъстваха Иванка Сотирова, зам.-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности в Община Стара Загора, Мария Динева, председател на Общински съвет Стара Загора и общински съветници от ВМРО.

Възпитаници на училище „Кольо Ганчев“ разказаха за живота и делото на патрона си, а малчуганите от Детска градина №11 „Загоре“ рецитираха стихове за родината.

Венци на признателност бяха поднесени от Община Стара Загора, Общински съвет Стара Загора, ВМРО.

Граждани на квартала, ученици и учители отрупаха паметника с цветя, в знак на почит и преклонение пред подвига на революционера, отдал живота си за свободата на отечеството.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн