Привлякоха като обвиняем 39-годишен за държане на екстази

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.И., на 39 г., привлечен като обвиняем за това, че 24.01.2020 г. в Стара Загора без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорисково наркотично вещество – 3,4-метилен-диоксиметамфетамин (МДМА, екстази), с нетно тегло 1,8 грама, на стойност 45 лева – престъпление по чл.354а ал.3 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното производство е установено, че на 24 януари 2020 г. обвиняемият М.И. в тъмната част на денонощието бил със свои познати в Стара Загора. Около 2,30 ч. служители на МВР спрели за проверка автомобила, с който се придвижвал. При извършване на обиск на обвиняемия М.И., в джобовете на якето му били открити и иззети стъклена лула и четири шестоъгълни таблетки с жълт цвят, поставени в черно полиетиленово пликче. При тестване с полеви наркотест на произволно избрана таблетка, същата реагирала на високорисково наркотично вещество – метамфетамин (екстази). Наркотичното вещество било иззето по съответния законов ред, а М.И. бил задържан.

Обвиняемият М.И. е осъждан. Извършеното деяние на 24 януари 20202 г. е в изпитателния срок на наказание по предходно негово осъждане – за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Срещу М.И. се води и още едно досъдебно производство за престъпление по чл.346 ал.5 от НК, разследването по което не е приключило.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.И. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн