18 310 лева събраха благотворителните концерти „Бъдеще за Михаела” в Раднево и Димитровград

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_22923610 лева събра благотворителният концерт „Бъдеще за Михаела” в гр. Раднево. На сцената на Дома на културата в град Раднево за добрата кауза излязоха НЧ „Настроение“, балет „Мания“, VIP Раднево, сестри Диневи, Господин Велев, Гюнай Шен, Милко Калайджиев, Мира, Наталия, Наско Ментата и Злати, Ерос, Дани, Таня Боева, Теко и други.

Още по-успешен беше благотворителният концерт в Димитровград, където с базар и изпълненията на Тони Димитрова, Стоян Захариев, Надя Казакова, Варвара Панкова, Беатрис Александрова, Мария Гогушева и танцов клуб „На мегдана“ бяха събрани още 14 700 лева за лечението на 7-годишното момиченце. „Поклон пред всички Вас за милосърдието, човечността и благородството Ви! Благодарим Ви, че Ви има! Вие сте чудото на Михаела“, казаха развълнувани от съпричастността на добротворците родителите на детето.

Благотворителните събития продължават и в неделя (26.01.) в Градската градина в Хасково, където Краси Грозева организира фотосесия отново под надслов „Бъдеще за Михаела“.

Припомняме, че Михаела е на 7 години, 6 от които се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започва, когато Михаела е едва на година и осем месеца. Схващат й се крачетата и има силни болки в гръбнака. Парализира се. Изпращат я в Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги” гр.Пловдив, следват редица изследвания. Според лекарите е много рисковано да се направи биопсия заради мястото, на което е туморът (в гръбнака), за да не се парализира завинаги. Според местоположението и годините решават, че е Невробластом. Започва химиотерапия в продължение на повече от година. След проведения блок на лечение Михаела влиза в ремисия. Радостта обаче продължава само година и половина. След направен контролен ЯМР се установява рецидив. И кошмарът започва отново. Спешна операция в болница „Иван Рилски” – София. Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом. Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После пак рецидив, пак операция, този път в Германия. След направената биопсия се установява, че не е Невробластом, а Сарком на Юинг (на меките тъкани). Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг, 3 месеца в Германия на протон терапия. Три месеца след това, при ядрено-магнитен резонанс, се установява отново рецидив и няколко лезии в белия дроб. Пак противорецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги”, гр.Пловдив и една на белия дроб в Германия – общо 4 операции, над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия. Продължава следоперативна химиотерапия, но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите. Има новооткрито образувание под диафрагмата. Според лекуващия лекар единственият шанс е имунотерапия, която не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Лекарствата не се заплащат от Здравната каса.

Михаела има нужда от 24 флакона, които са достатъчни за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро. Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата могат да се плащат поетапно – за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни. Първият трябва да започне в началото на февруари.

Дарителска сметка в лева:

Уникредит Булбанк
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова
BG 43 UNCR
7000 1523 8515 45
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн