КЛИН КЛАНГ – космическо музикално пътешествие за деца от 3 до 6 г. в Старозагорската опера

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Kling_Klang (1)-page-001Музикалният интерактивен спектакъл „Клинг Кланг“ води малките зрители (на възраст между 3 и 6 години) на излет с ракета във Вселената. С ефектната мултимедия на Александър Гьошев малчуганите пътуват до планетата Марс, където е ужасно студено, има само няколко планини, вулкани и много, много червен пясък. После отскачат до Сатурн и разглеждат неговия пръстен. Чудят се, дали не могат да отлетят до Слънцето, но разумно се отказват, защото е непоносимо горещо…

Сценарият и режисурата са на известната австрийска режисьорка Урсула Хорнер, която е позната вече на старозагорската публика от нейната впечатляваща постановка на операта „Италианката в Алжир“ от Джоакино Росини на сцената на Държавна опера-Стара Загора, а преди това – от спектакъла на операта „Севилският бръснар“ на Македонската опера и балет в рамките на Фестивала на оперното и балетното изкуство през 2018 година. Умението на талантливата режисьорка Урсула Хорнер да „разказва“ забавни истории, да създава нестандартни и атрактивни спектакли за деца е забелязано и освен сериозната опера, оперета и мюзикъл в нейната биография равностойно присъстват множество концертни програми и спектакли за деца, на образователни програми, както и на хореографии към спектакли.

Водещи на спектакъла за деца КЛИН КЛАНГ са Инна Андреева и Марин Русинов – артист-хористи в Операта. Младите зрители ще се насладят на чудесно вплетени в действието откъси от произведения на Клод Дебюси, Джоакино Росини, В.А.Моцарт, Жак Офенбах и др. Музикалният съпровод е поверен на камерен ансамбъл в състав Цветомира Динева (флейта), Мирена Митрева (ударни), Паоло де Стефано (кларинет) и Мануела Манолова (пиано). Диригент е Виктор Крумов.

Чудното пътешествие за деца във Вселената с ракета ще се състои за първи път на 24 и 25 януари от 11.00 часа във Фоайето на Държавна опера-Стара Загора.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн