Старозагорски организации си партнират в обучение на младежи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Foreground 1 (1)Foreground 2В обучителни курсове по четири проекта от програмата на Европейската комисия „Еразъм + си партнираха старозагорските СНЦ „Академия на успеха“, фондация „Форграунд“ и Превантивно-информационен център по зависимости към Община Стара Загора през втората половина на изминалата година.

В обучението по проект „Агробизнес лидери в действие“ с главен организатор СНЦ „Академия на успеха“ участваха 33 младежки работници и младежки лидери от 11 държави. Основната тема на курса бе активизиране на млади хора за развитие на предприемачеството в селски и изолирани райони, работа с млади хора, живеещи в изолирани райони и стартиране на малък бизнес, както и споделяне на добри практики.

По проекта „Бъди устойчив, не изхвърляй бъдещето си“ – част 2 с главен организатор СНЦ „Академия на успеха“ основната тема бе устойчив и природосъобразен начин на живот, споделяне на добри практики в сферата на екологията в страните на участниците – 33 младежки работници и младежки лидери от 10 държави.

Дигиталното образование сред младите хора чрез методите на неформалното образование, необходими качества и умения за успешно кандидатстване за работа, за писане на автобиография и мотивационно писмо, социалните мрежи и успешната реализация на пазара на труда разискваха тридесет и трима младежи от 11 държави участници в обучителен курс по проект „Заети и успешни в Европа на бъдещето“ с организатор Фондация „Форграунд“.

Denmark 1Denmark 2В град Еснес, Дания, в обучение по проект „Създаваме социалните предприемачи в бъдеща Европа“ с организатор Неформална група „Младежки спектър“ – Дания и партньор СНЦ „Академия на успеха“, се включиха 40 младежки работници и лидери от 12 държави. От България обучението преминаха членове и доброволци на СНЦ „Академия на успеха“ и Младежки доброволчески клуб „Дарители на надежда“ към ПИЦ по зависимости. Те дискутираха концепцията на социалното предприемачество като практически инструмент за решаване на обществени проблеми, в частност младежката безработица, чрез методите на неформалното образование.

Съпътстващата цел при осъществяване на работните програми на проведените четири международни обучителни курса бе намаляването на рисковото поведение, свързано с разпространение и употреба на психоактивни вещества (ПАВ) сред младите хора. Превантивно-информационният център по зависимости проведе тренинги на тема: „Рисково поведение. ПАВ, употребявани в България – причини за посягане към ПАВ, вреди от употреба и зависимост към тях. Ситуацията с употребата и злоупотребата с ПАВ сред младежи от страните, от които са участниците, и начини за справяне в тези страни“.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн