Старозагорската опера обявява прослушване за Детско-юношеската студия за опера и балет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC07533fАко искате детето ви да развие своите артистични дарби, да се изявава на сцена, да участва в професионални спектакли, да получи ценно образование от екип от оперни и балетни професионалисти, да преживее неповторими моменти на радост под светлините на прожекторите -

ОЧАКВАМЕ ВИ НА ПРОСЛУШВАНЕ
за попълване на Балетната и Вокалната школи
на Детско-юношеската студия за опера и балет при Държавна опера – Стара Загора – „Маргаритки“

Балетна школа – деца на възраст 5-10 години, с добри физически данни, с чувство за ритъм и артистични заложби. На прослушването трябва да бъдат в подходящо облекло и с цвички. Подготовка на танц не е необходима, но ако има такъв, музиката да се носи на диск (CD) или флашка.

Важно! Ще се допускат и кандидати извън посочените възрастови ограничения, които вече се занимават с балет.

Във Вокалната школа очакваме деца на възраст 5-14 години с вокални умения – точно интониране, правилна дикция, чувство за ритъм, артистични заложби. Необходимо е да се подготви една песен по избор и да се носи музиката на песента на CD носител или флашка.

Прослушванията ще се проведат на 5 и 15 февруари от 11.00 часа в Държавна опера – Стара Загора – Мизансценна и Хорова зали.

Педагог на Балетната школа е Снежана Дескова, почетен гражданин на Стара Загора, дългогодишна примабалерина в Операта. Ръководителите на школата са балерините от състава на балетната трупа на Операта Ивелина Николова, Емилия Ставрева и Богдана Сергеева.

Ръководител на Вокалната школа е Инна Андреева, артист-хорист от състава на Операта.

Ръководител на Подготвителната група е Маргарита Шоселова.

За записване за прослушването изпратете заявление със свободен текст с името и възрастта на детето на Е-mail адрес: opera_starazagora@abv.bg

За допълнителна информация относно прослушването – Инна Андреева, тел. 0895 796 460.

Очакваме нашите нови млади колеги в Детско-юношеската студия за опера и балет, с които заедно да сътворим нови блестящи спектали!
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн