Откриха купища боклуци край с. Обручище. Мястото огледаха окръжният и районният прокурор на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
SZ BokluciРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство, образувано на 14.01.2020 г. за това, че на 14.01.2020 г. в сграда № 3, намираща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово, която е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово, са управлявани отпадъци от разнородни материали с неустановен вид и произход, не по установения ред и с това била създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда – престъпление по чл.353б, ал.1 от Наказателния кодекс.

Производството е започнато с оглед на местопроизшествие, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора и Гриша Мавров, районен прокурор на Стара Загора. Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – Стара Загора.

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение – Гълъбово на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява видът, количеството и произходът на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им. Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн