В Старозагорска област няма проблеми с водоснабдяването, увери управителят на ВиК инж. Румен Райков

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
654764572516547645725По инициатива на областния управител Гергана Микова днес в Областна администрация се проведе работна среща на кметове и зам.-кметове на общини с управителя на ВиК ЕООД – Стара Загора инж. Румен Райков. Темата беше състоянието на водоснабдяването в Старозагорска област.

„В Старозагорска област няма населени места, чието водоснабдяване да се осъществява от язовири. Водата идва от сондажи и кладенци – подчерта в началото на срещата инж. Райков. – Количествата са достатъчни и няма основание за безпокойство. Основната цел на нашата работа във ВиК е гражданите да имат вода денонощно, 365 дни в годината. Така че, мога да ви уверя, че проблеми с водоснабдяването в Старозагорска област няма“ – допълни управителят на водното дружество.

Той обясни, че ВиК продължава да изпълнява програмата си по подмяна на основни водопроводи и монтаж на съвременни водомери в различни населени места. „Когато встъпих в длъжност, Стара Загора беше на драстичен воден режим. Загубите по мрежата бяха 91 процента. Сега, благодарение на обновената мрежа, този процент е сведен до около 50“, заяви инж. Райков.

Дължината на водопроводната мрежа, която стопанисва старозагорското ВиК дружество, е 3000 километра.

65476457252
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн