Задържаха под стража в Казанлък 29-годишен за блудство

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Ш., на 29 г., привлечен като обвиняем за това, че на 13 декември 2019 г. в с. Г. Сахране, обл. Стара Загора, е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание, без съвкупление с лице от женски пол, на 19 г., чрез използване на безпомощното й състояние – престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс.

По образуваното досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза и др.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Казанлък и прие данните, които характеризират дееца като лице с висока степен на обществена опасност, трайно незачитащ обществените порядки и установения в страната правов ред, с оглед начина на извършване на деянието – в дома на пострадалата, докато тя се къпела, а майка й се намирала на втория етаж на къщата. Престъплението е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане, като спрямо М.Ш. се води и друго неприключило наказателно производство.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила и не подлежи на обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн