Хиляди старозагорци изпратиха легендата Петко Петков

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_2075 (1)IMG_2093Стара Загора се прости днес с легендата на футболния отбор „Берое”, почетния гражданин на Стара Загора Петко Петков. Любимецът на поколения футболни фенове си отиде от този свят в петък, 10.01.2020 г., на 73 години.

Дълга опашка от негови почитатели се изви пред сградата на Държавна опера Стара Загора, където бе поклонението.

Да отдаде последна почит към легендарния нападател дойде кметът Живко Тодоров. Тук бяха и заместниците му Иванка Сотирова и Красимира Чахова, както и общински съветници.

За поклонението в Стара Загора пристигнаха Михаил Касабов – изпълняващ длъжността председател на Българския футболен съюз, заместникът му Антон Попов и бившият президент Валентин Михов. Сред хилядите дошли да изпратят легендата в последния му път бяха още Димитър Димитров-Херо, Емил Костадинов, Ваня Джаферович. Дойдоха съотборниците на Петко Петков, бивши и настоящи футболисти, феновете на „Берое”, както и много граждани, любители на красивата игра и майсторството на Петко Петков.

Венци и съболезнователни адреси изпратиха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС, община Стара Загора, областният управител, футболни формации и др.

Членовете на фен клуб „Берое” запалиха факли в знак на почит към големия футболист и издигнаха плакат с надпис ”Легендите не умират”.

„Отиде си легендата на старозагорския футбол и на „Берое“. Животът му бе изцяло посветен на любимата игра, дълги години той радваше любителите на футбола с изключителната си техника и себераздаването си на терена. След това като треньор мъдро ръководеше по-младите и щедро раздаваше от своя опит и талант. В дългия си професионален път той бе пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство. Всички старозагорци помнят заслугите му за победите на любимия „Берое“, на когото той никога не изневери.

Емблемата на „Берое“ Петко Петков остава ненадминат рекордьор по отбелязани голове за отбора на „зелено-белите“, двукратен голмайстор на „А“ група, носител на множество награди. Той заслужено бе удостоен и със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“. Със своя достоен живот Петко Петков ще остане завинаги в сърцата ни!

Една звезда се качи на небето… Поклон!” – написа кметът Живко Тодоров.

IMG_2080 (2)IMG_2101

IMG_2022
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн