Празничен 6 януари в Стара Загора – честваме рождението на Христо Ботев, отбелязваме Богоявление

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
P1400134567457547547На днешния 6 януари 2020 г., понеделник, Стара Загора ще отбележи 172 г. от pождението на Хpиcто Ботев. Тържественият общоградски ритуал за полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на великия поет и борец за свободата на България ще започне в парк „Митрополит Методий Кусев“ в 11.00 часа.

Днес Българската православна църква чества и празника Богоявление. Негово Високопресвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи по този повод Утреня и св. Василиева литургия в Катедралния храм „Св. Николай“. Владиката ще бъде посрещнат в църквата в 09:15 часа. Непосредствено след това ще бъде и подстригването на 8-годишния Георги Николов за иподякон.

В 11.40 часа в градинката северно от храма митрополит Киприан ще извърши Богоявленски водосвет на бойните знамена на всички формирования от Старозагорския гарнизон.

По традиция в 12.15 часа в парк „Йордан Капсамунов“, до комплекс „Езерото“, владиката ще извърши Великия Богоявленски водосвет и ще хвърли Богоявленския кръст.

В 13:00 часа е началото на ритуала в курорта Старозагорски минерални бани, където отново дядо Киприан ще хвърли кръста в ледените води на реката.

Приканваме Ви да присъствате на събитията!
#


бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн