Стара Загора ще отбележи 172 г. от pождението на Хpиcто Ботев. На 6 януари още – освещаване на бойните знамена и хвърляне на Богоявленския кръст

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_1943IMG_2026На 6 януари 2020 г. се навършват 172 години от pождението на великия поет и революционер Хpиcто Ботев.

По този повод Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон организират тържествен общоградски ритуал за полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в парк „Митрополит Методий Кусев“ от 11.00 часа. Водещ на ритуала ще бъде Христофор Недков – актьор в Драматичен театър „Гео Милев“. Ще участват Военният духов оркестър, знаменна група и почетна рота от Втора Тунджанска механизирана бригада.

От 11.20 часа ще премине пешеходен строй от военнослужещи с бойните знамена до Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски“, където от 11.40 часа в градинката, северно от храма, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще извърши Богоявленски водосвет на бойните знамена на всички формирования от Старозагорския гарнизон.

По традиция в 12.15 часа в парк „Йордан Капсамунов“, до комплекс „Езерото“, владиката ще извърши Великия Богоявленски водосвет и ще хвърли Богоявленския кръст.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн