Американка със сериозна визитка подписа с баскетболния “Берое”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
monica engelmanБаскетболният “Берое” се подсили с американката Моника Енгелман за предстоящите важни мачове в Адриатическата лига. Баскетболистката вече подписа своя договор със старозагорския клуб и получи картотека за международната надпревара, което означава, че ще може да дебютира още на 9 януари при домакинството на “Цървена Звезда”. Енгелман, която на 20 януари ще навърши 29 години, играе на позицията гард. Завършила е колежа в Канзас през 2013 г.

След 2 сезона в румънския “Арад” и осреднени покзатели от 11 точки, 3 борби и 3 асистенции, е трансферирана в “Пьестанске” (Словакия), за който бележи средно 14 точки в местния шампионат и в турнира на ФИБА Еврокъп. През 2016 г. Енгелман подписва с турския елитен “Османие”, а по-късно се мести в унгарското първенство и е основна фигура в отборите на “Пинк” и “Мисколч” със средно по 15 точки на мач. Преди да се завърне в “Пьестанске” миналата зима, американката играе и за полския “Артего” в Еврокъп.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн