Заради установена Африканска чума сред диви свине затвориха пътя от с. Ясеново до хижа “Партизанска песен”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4081 (Large)В Областна администрация – Стара Загора днес се състоя заседание на Епизоотичната комисия, председателствано от областния управител Гергана Микова. То се проведе във връзка с усложнената епизоотична обстановка в Старозагорска област и потвърждаването на случаи на болестта Африканска чума по диви свине в района на казанлъшкото с. Ясеново.

С цел ограничаване на възможностите за разпространението на болестта се забранява навлизането на частни лица и всякакви превозни средства в отсечката от пътя от село Ясеново до хижа „Партизанска песен“.

Вече са поставени бариери и указателни табели в началото и в края на този път. Осъществява се 24-часов контрол от служители на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ и органите на ОД МВР – Стара Загора.

Изключение ще бъде правено само за институциите, които имат отношение към прилагането на мерките за предотвратяване на болестта Африканска чума по свинете.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн