Терен за засаждане на коледни дръвчета очаква старозагорци след празниците

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_20191213_174859След светлите празнични дни, живите дръвчета, които са украсявали домовете на старозагорци, ще имат и тази година отредено специално място за засаждане. Това съобщи Николай Стоев, началник на звено „Озеленяване и комунални дейности“ на Община Стара Загора. Парцелът, който е избран, се намира в парк „Артилерийски“, непосредствено под южната част на паркинга – по продължението на ул. „Христо Ботев“.

„На терена ще има предварително направени дупки, които ще улеснят всички желаещи“, обясни Стоев. Той напомни, че дръвчетата е хубаво да бъдат засадени непосредствено след като са изпълнили своята роля, както и обилно полети с вода. Грижата за новия живот на празничните дръвчета ще бъде на ОКД, за да радват дълго елхите посетителите на парка, както и да допринесат за още по-зелена Стара Загора. Мястото също е избрано с цел да бъде подходящо както за иглолистните видове, така и за грижите за тях след това.

След миналогодишните празници инициативата на кмета на Живко Тодоров даде шанс на десетки станали ненужни коледни елхи и борчета да красят част от парк „Загорка“.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн