От Лайънс клуб Августа дариха конструктори на старозагорски детски градини

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_7541Представители на Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Лайънс клуб Плевен и Лайънс клуб София Капитал дариха на 27-те детски градини в община Стара Загора над 8000 броя конструктори и книжки за оцветяване под мотото „Играй с приятели офлайн и конструктори „Magic Nuudles“.

Свидетелствата за дарение бяха връчени на зам.-кмет Иванка Сотирова на пресконференция в Община Стара Загора.

На нея присъстваха Анелия Кънева – вице дистрикт управител на Лайънс клуб Интернешънъл, Анастасия Гидикова – президент на Лайънс клуб Стара Загора-Августа, Ивайло Стоянов – президент на Лайънс клуб Плевен, както и членове на старозагорската организация.

„Това е една прекрасна инициатива на Лайънс движението в България. Инициатива за формиране креативността на децата в детските градини. Това е добре дошло, защото ако не се занимаваме с децата от най-ранна възраст, после възпитанието и обучението става трудно“, каза Иванка Сотирова.

„Благодарим на Община Стара Загора, че ни дава възможност да направим добро, да дарим над 8000 конструктора и книжки за рисуване, чрез които се развива фината моторика при децата и се провокират детското въображение и творчество. За Лайънс движението е традиция да твори добро и да реализира проекти, насочени към нашето бъдеще- децата. Задаваме общуването с и на децата заедно в игри и творчески занимания, като основа на изграждане на традиции и навици да говорят, да се развиват, да се забавляват и творят без електронни устройства“, сподели Анастасия Гидикова. По думите й това е продължение на инициативата „Играй с приятели офлайн“.

Предстои и реализацията на инициативата „Буквоплет“ – състезание по правопис и правоговор за второкласници. Клубовете по градове ще излъчат финалисти за националния кръг на състезанието, разказа Анелия Кънева.

В понеделник във фоайето на сградата на Община Стара Загора ще бъде открита изложба на участниците в конкурса „Плакат на мира“. Той се организира от Лайънс клуб интернешънъл и в него участват деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни. Темата е „Пътешествието на мира“ , а идеята на създателите и организаторите на конкурса е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света.

От Лайънс клуб Стара Загора Августа подготвят и още една изненада за старозагорските малчугани. В началото на следващата година ще бъде открита „Къщичка на доброто“, където ще се разменят играчки и ще се реализират различни други инициативи.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн