37-годишният патолог доц. д-р Юлиян Ананиев е новият декан на Медицинския факултет в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
D-r Yulian Ananiev37-годишният доцент д-р Юлиан Ананиев е новият декан на Медицинския факултет в Стара Загора. Той смени на деканското място своя научен ръководител – проф.д-р Мая Гълъбова, след като получи гласовете на 191 от общо 195 участници в общото отчетно-изборно събрание, което се проведе днес. Родом е от София, възпитаник е на 40-то СОУ „Луи Пастьор“. Завършва Медицинския факултет в Стара Загора през 2007 г. Днес вече е доцент в Катедрата по обща и клинична патология. За себе си казва, че е оптимист и винаги търси решение на проблемите. Доц.д-р Ананиев е единственият лекар в Стара Загора, който води предаването „Часът на Хипократ“ в ефира на Радио Стара Загора и е признат любимец на слушателите.

В Медицинския факултет в Стара Загора се обучават 954 студенти, сред които 251 чуждестранни на английски език. Факултетът и избран като партньор на три национални програми – за въвеждане на електронно здравеопазване, за диагностика на дарена кръв и за здравословно хранене, което гарантира качество на живот.

Пресцентър на Медицински факултет
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн