Среща с математика Емил Симеонов организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Емил СимеоновОбщина Стара Загора, Центърът за подкрепа за личностно развитие и Академията за компютърни и природоматематически науки канят на среща с проф. Емил Симеонов. Тя ще се състои на 17 декември от 18.30 часа в зала „Америка за България” на ГПЧЕ „Ромен Ролан”.

Емил Симеонов е професор по математика и старши лектор в Института по приложна математика и физика на Университета по приложни науки Fachhochschule Technikum Wien във Виена. В предишни години е бил ръководител на този институт, както и на учебната програма по интелигентни транспортни системи в същия университет. Основател и съдружник на Minimath, институт за ранно математическо обучение във Виена.

Известен е с изследователската си дейност, с лекции и публикации в областите философия на математиката и на физиката, семиотика, реторика, феноменология, теория на неявното знание, педагогика на математиката.

През деветдесетте години следва пиано в консерваторията на Виена.

Финалист на конкурса за пианисти аматьори в Париж през 2016 г. Има и изяви и като класически оперен певец – бас.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн