Президент на световна федерация награди млади старозагорски академици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
743687569Проф. Кирил Банков – преподавател в Софийския университет и Президент на Световната федерация за национални математически състезания (WFNMC) e поредният изтъкнат български математик, който е част от обучителите в Академията за компютърни и природоматематически науки.

Днес и утре (6 и 7 декември) той е гост на Академията и на фондация „Миню Балкански“.

Преди заниманието с младите старозагорски математици проф. Банков награди медалисти от есенния кръг на международния турнир „Математика без граници“ и това бе запечатано на снимка.

Следващата седмица в работата на Академията ще се включат проф. Емил Колев – селекционер на националните отбори по математика, проф. Йордан Табов – носител на престижната награда Пол Ердюш по математика и заместник-главният редактор на списание „Математика“ Невена Събева.

Припомняме, че Академията за компютърни и природни науки е реализация на идеята на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров, коментира за медията ни Любомир Любенов.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн