Новият старозагорски творчески колектив започва декемврийска културна програма

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
874642554Новата артистична зона на Стара Загора около централната отсечка на уличката “Сава Силов” ще приюти празнична програма от събития. Организаторите от новия творчески колектив “На улицата” са предвидили и няколко изненади, за които ще съобщят отделно.

Следете събитията във “Фейсбук”: https://www.facebook.com/events/2450450221670750/

Всяка събота през декември (7, 14, 21 и 28-ми) в Къщата на архитекта ще отваря врати базар за изкуство “Коледният дух”. На 29 декември Къщата ще стане и джаз сцена (очаквайте подробности!).

На 9 декември от 19 ч. в Кукления театър започва коледен благотворителен концерт с участието на ученици от класовете по поп и джаз пеене и китара на музикалното училище „Христина Морфова“ в Стара Загора.

На 18 декември улицата “Сава Силов” ще стане естествен декор на една нетрадиционна изложба на сурвачки от общинския конкурс за рисунка и сурвачка „Сурва, весела година“.

На 21 декември в 11 ч. е премиерата на детския куклен спектакъл „Коледно чудо“. Специален гост ще бъде Дядо Коледа. Старецът ще остане и за следващия ден, 22 декември, когато пак от 11 ч. ще започне коледен концерт.

Декемврийската програма идва след първия по рода си артистичен маратон „На улицата“, който беше през септември. Той даде и символичното начало на новата артзона в града. Тя обхваща родната къща на поета Веселин Ханчев и още няколко важни за града сгради, в които от години се случват културни събития. Там е и катедралният храм „Св. Николай“, който днес отбелязва и храмовия си празник.

Творческият колектив “На улицата” бе създаден от група активни старозагорци благодарение на Държавния куклен театър, Къщата на архитект Христо Димов и ССИК „Различният поглед“, Държавната опера, Dolap.bg и др. Помагат още Община Стара Загора и Старозагорската света митрополия, комплекс „Уникато“, бистро „Пегас“. Наскоро се случи и първото от много време насам разчистване на пустеещата къща на поета Веселин Ханчев, която се намира на улица “Сава Силов”. Целта е в следващите години да се включат още места и творческата отсечка да се се превърне в активна градска мрежа.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн