Загорка подарява пълна персонализирана бутилка срещу празна край коледната елха в парк “Пети октомври”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Още по темата:
Елха от 680 празни бирени бутилки озари централния парк на Стара Загора

unnamed (2)Загорка подготвя незабравима коледна декорация за жителите и гостите на Стара Загора. Уникална коледна елха, построена от стъклени бутилки Загорка, ще грейне днес в парк „Пети октомври“ точно в 19:00 ч. и ще радва посетителите до 27 декември. Светлините на най-любимото коледно дърво на феновете на бирата ще бъдат запалени от представител на Община Стара Загора и Ондрей Коуцки, мениджър Пивоварна, ЗАГОРКА АД. За доброто настроение на първите посетители ще се погрижат OverGround jazz band, които са подготвили специална селекция от любими коледни песни. Инициативата се организира от Загорка в партньорство с Община Стара Загора и ЕКОПАК.

Верни на стила си, от Загорка ще се погрижат не само за коледната декорация на града, но ще са посланици и на „Доброто тук“. От бранда ще дадат възможност на всички желаещи в определени дни да превърнат празна бирена бутилка в личен подарък за тях или техен близък. Всеки, който посети Загорка елхата между 6 и 8 декември или между 13 и 15 декември 2019 г., ще има възможност срещу върната празна бутилка да получи пълна Загорка Специално 500 мл с персонализиран етикет. Екипите от коледни елфи ще очакват всички желаещи в петък от 16:00 ч. до 20:00 ч. и в събота и неделя от 12:00 ч. до 20:00 ч.

„Загорка е най-иновативният и прогресивен бранд в България и за нас е важно непрекъснато да създаваме нови преживявания за нашите потребители. Но Загорка е традиционен посланик на „Доброто тук!“ и затова ние не просто създаваме нещо ново и атрактивно, а го правим с идея да вдъхновяваме и да мотивираме все повече хора да вярват и да случват „Доброто тук!“. В месеца на най-уютния празник, ние не само ще зарадваме жителите и гостите на Стара Загора с една впечатляваща коледна елха, не само ще изненадаме посетителите с личен подарък, но ще отправим своя призив за по-голяма отговорност към природата. Защото стъклената бутилка е най-устойчивата опаковка. Искаме по този празничен начин да припомним на потребителите защо е важно да ги връщат“, сподели Ондрей Коуцки, мениджър Пивоварна, ЗАГОРКА АД.

Консумацията на бира в стъклени бутилки отразява последните тенденции за по-голяма отговорност на потребителите към околната среда. Стъклените бутилки на Загорка се произвеждат от естествени и устойчиви суровини. Стъклото е предпочитаната опаковка от гледна точка на опазване на околната среда и също така е идеална за рециклиране суровина, защото може да се преработва в нови стъклени продукти неограничен брой пъти. Рециклирането спестява излишно замърсяване – 20% на въздуха и 50% на водата. То редуцира и много енергия, която в противен случай би се използвала за производство на първично стъкло. Енергията, спестена от рециклирането на една стъклена бутилка, е достатъчна на една 100-ватова крушка да работи 4 часа.

* * *
Загорка е първата българска бира, изнесена на чуждия пазар – първите опити за износ са още през 1903 г.
Първата бирена реклама в България е на Загорка през 60-те години на миналия век.
Първата безалкохолна бира в България – „Загорка вита”, е разработена от специалисти на завода през 1986 г.
„Загорка“ е стратегическа марка в портфолиото на „ЗАГОРКА“ АД. Наследник на българските пивоварни традиции, „Загорка“ е висококачествена лагер бира, основните съставки на която са ечемичен малц, вода, хмел и мая. Отличава се със светлозлатист цвят, умерена карбонизация, свеж вкус, с лек аромат на малц и хмел. Асортиментът на марката „Загорка“ включва следните търговски марки: „Загорка Специално“, „Загорка Ретро“, Загорка IPA и безалкохолното предложение „Загорка 0.0%“.
През годините иновациите, които брандът лансира на пазара под формата на лимитирани серии пиво, бяха „Загорка Голд“, „Загорка Резерва“ и „Загорка Фюжън“.

* * *
За ЗАГОРКА АД:

Пивоварна „Загорка” навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. Оттогава до днес, в продължение на повече от 20 години, над 133 милиона евро са инвестирани в „Загорка” АД за модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа.

Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира „Загорка“ АД се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно.

Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в шест сфери, в които може да направи положителна промяна: намаляване на въглеродните емисии, опазване на водните ресурси, локални ресурси, отговорна консумация, израстване с местните общности, безопасност и здраве.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Amstel, Stolichno, Desperados, Starobrno, Affligem, Sol и сайдерите Крадецът на ябълки и Strongbow. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0% и Ариана Радлер 0.0%.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн