Младежка кампания „Дари, за да зарадваш“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
47684465_2253979437946631_5226790416854024192_oПо инициатива на Младежкия общински съвет в Стара Загора на 1 декември стартира предколедното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“.

В 11.00 часа към социалните кухни в църквите “Св. Димитър” и “Св. Паисий Хилендарски” – кв. “Зора” ще тръгнат поредните събрани дарения. Този път те са събрани от ученици във Второ основно училище „П.Р.Славейков”.

На 28.01.2019 г. Младежкият общински съвет стартира втората благотворителна целогодишна кампания “Дари, за да зарадваш – 2″. Първата през 2018 г. бе за събиране на ученически пособия, дрехи и играчки за едно старозагорско училище. Тази година кампания има за цел да помогне на човек в нужда. Младежите отправят апел, че можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година.

„Ако искаш да зарадваш хората до теб, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд значи много”, призовават те. В кампанията може да се включи всеки, който има желание и, разбира се, има възможност да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност. Досега над 250 кг хранителни продукти са стигнали до хора, които имат нужда от тях.

Освен старта на кампанията на 1 декември – Световен ден за борба със СПИН/ХИВ, младежите ще проведат и превантивна информационна кампания „Моето здраве е моето право”. От 12.00 до 14.00 часа в МОЛ „Галерия” младежите ще привлекат вниманието на посетителите към повишаване на сексуалната култура, популяризиране на безрисково сексуално поведение, с апел за толерантно поведение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.

От Регионалната здравна инспекция ще предоставят възможност всеки, който желае, да изследва своя ХИВ статус в мобилен кабинет на един от централните входове на мола. Кампанията ще завърши с флашмоб – червена панделка от балони – символ на съпричастност с хората, живеещи с ХИВ/СПИН.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн