Трисагиум в памет на Стефан Данаилов отслужи Старозагорският митрополит Киприан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
„Трисагиум“ в памет на любимия на поколения българи актьор Стефан Данаилов бе отслужен днес в параклис „Св. ап. Карп“ (в сградата на Старозагорска митрополия). Заупокойната молитва бе отслужена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан и свещенослужители от Старозагорска епархия.

Трисагиумът представлява служба, която съдържа тропари, кратка заупокойна ектения и молитва, и е един от християнските обичаи за погребение и почит към починалите.

„Ние ще се молим за неговата душа, Бог да му въздаде доброто горе на небесата, за да може ние да съхраним вечния спомен и образа му за делото, което извърши, да бъде жив. Молим Всеподателя Бога да го упокои там, където няма нито болка, нито скръб, нито въздишка. Вечна и блажена да е паметта му!“ – каза владиката в края на службата. На нея присъстваха общинските съветници от групата на коалиция “БСП за България”.

IMG_0428IMG_0425

IMG_0423IMG_0427
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн