За седма поредна година в Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“ връчват наградата „Румен Камбуров“ за постижения в областта на географията и икономиката

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Targovska gimnazia 660На 6 декември 2019 г. – Ден на банкера и професионален празник на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“, Стара Загора, от 12.00 часа в залата на училището ще бъде връчена наградата „Румен Камбуров“ за ученически постижения на състезания и олимпиади в областта на географията и икономиката.

Наградата е учредена през 2013 г. след внезапната кончина на любимия на поколения ученици учител по география и икономика господин Румен Камбуров. Идеята за учредяването на наградата е на Георги Валентинов, а негови съмишленици стават Димитър Желев, Диян Димитров и Желязко Динев – ученици на Румен Камбуров. Наградата има морална и финансова стойност.

Всяка година комисия от учители разпределя наградата на ученици, показали високи резултати на олимпиади и състезания по география и икономика. Носителите на наградата се избират между изявените ученици от единадесетите и дванадесетите класове.

Очаква се тази година за първи път основният учредител на наградата, Георги Валентинов, лично да награди избраните ученици. На тържеството ще присъства и госпожа Зина Камбурова – съпруга на Румен Камбуров и дългогодишен учител по икономика в Търговска гимназия.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн