Общинският съвет подкрепи благоустрояването на Станционната градина в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6804IMG_6811Общинският съвет, с пълно мнозинство, осигури устойчивост на проект „Паркоустрояване, благоустрояване и подобряване на физическата среда на „Станционна градина“ в Стара Загора“. Целта му е създаване на естетична градска жизнена среда, допринасяща за по-високо качество на живот и създаваща предпоставки за ускорено социално-икономическо развитие и по-високо ниво на инвестиции. Проектът е на стойност 4 млн. лева, които са безвъзмездно финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Един от символите на Стара Загора и място, подходящо за разходки и отмора, ще придобие изцяло нов облик, като се запази съществуващата растителност и се обнови алейната мрежа. Предвиждат се още детски площадки, нова тоалетна, паркова мебел и изграждане на сух фонтан.

От думите на ресорния зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов стана ясно, че се работи и по подобряване на сигурността на гражданите, с оглед сигналите за набези в тъмната част на денонощието в парка към момента.

Последното за ноември месец заседание на местния парламент в Стара Загора събра в дневния си ред общо 43 предложения. Съветниците приеха на първо четене Наредба за организацията и дейността на клубовете на пенсионера. Тя ще създаде правила, по които те ще функционират по-добре и ще бъдат максимално полезни места за срещи на хората от третата възраст.

Учредено бе безвъзмездно ползване на имоти за срок от 5 години на две сдружения с нестопанска цел – Спортен клуб по културизъм „Кобра“ и Шахматен клуб „Траяна“. Подкрепени бяха и таксиметровият превоз на пътници на територията на общината и определянето на броя, местонахождението и сигнализирането на таксиметровите стоянки.

Съветниците не подкрепиха искането за закупуване от Община Стара Загора на три частни имота, разположени в южната част на града до ЖП гарата, в близост до колодрума.

Старейшините избраха пет представители на Общинския съвет в състава на Комисията по чл. 6 от Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на общината. Това ще бъдат Тунджай Йозтюрк, Боян Бабанов, Стефан Анков, Искра Михайлова, Кирил Георгиев. Част от комисията по чл. 11, ал. 1 от Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилищни имоти ще бъдат Валентина Бонева, Иванка Михайлова, Митко Маринов, Юсни Ибрям и Янко Янков.

Заседанието на съветниците днес започна с минута мълчание в памет на легендарния български актьор Стефан Данаилов. В началото на сесията общинският съветник Никола Чакалов от групата на ВМРО-БНД изчете Декларация по повод 100 години от подписването на Ньойския договор.

Следващото заседание на съветниците ще бъде на 19 декември, от 9.00 часа.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн