Легендарният вкус на Spartan вече е в Мол Галерия в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Новата верига за хранене отваря в четвъртък и ще подари безплатно меню за всеки ден от месеца на един късметлия
*
PP_Spartan_1920х1080px (2)За своя първи ресторант в България най-популярната румънска верига за бързо хранене Spartan избра Стара Загора. Ресторантът отваря в четвъртък, 28 ноември, в Мол Галерия с атрактивна промоция.

От четвъртък до неделя всеки, закупил продукт или меню от вкусните предложения на Spartan, ще получи още един като подарък. А тези, които дадат своята оценка за продуктите, ще участват в томбола за спечелването на едно безплатно меню на ден за цял месец.

Специален гост на официалното откриване от 17.00 часа ще е DJ Damyan, а от 18.00 футболният клуб „Берое“ ще очаква всички свои фенове за среща, снимки и автографи.

Специалитети Spartan са вдъхновени от гръцката кухня, но начинът на приготвяне е собствен, а широката гама съставки води до уникална комбинация от вкусове.

Например, Сувлаки Spartan не напомня изобщо за традиционните шишчета. Вместо това този деликатес се сервира в чиния с печено месо, пържени картофи, червен лук, салата и кисели краставички. Студените сосове като маслинов, чеснов, сладко-кисел, доматен и топингъг цацики могат да задоволят и най-взискателния вкус.

За разлика от класическата пърленка, майсторите готвачи Spartan използват пърленка-пита и турта-пита, две леко хрупкави хлебчета, които се използват при класическите Гирос, Гирос със сирене и Пита Леонидас.

Добре подбраното месо е друг от ключовите елементи в менюто на Spartan, защото не се ограничава само до пилешко. Специалитетите Spartan може да бъдат приготвени според предпочитанията на всеки – с телешко, агнешко или свинско.

78669288_123030232477264_2461076690797854720_oDJDamyanТайната на крехкото и сочно месо в ястията е специалната марината, която се приготвя от лук, морков, червена чушка, мед и чесън. Освен марината, всички специалитети Spartan могат да бъдат комбинирани с всеки от петте соса Spartan, създадени, за да удовлетворят вкусовете на всички, дори и на големите фенове на люти сосове.

Често храненето в ресторанти fast-food е с много калории и въглехидрати. Но не винаги е така, особено когато стане въпрос за специалитетите Spartan.

Свежата салата Spartan е един от основните избори за тези, които са на диета. Тя има ниско съдържание на калории, ободряваща е особено през горещите дни и може да се комбинира със сос „изобилие от зеленчуци”. Интересното при този сос е, че съдържа 0% мазнини, защото съдържа само веган съставки – домати, моркови, целина, пипер капия и нотка люта чушка. Но не се безпокойте, салатата в комбинация с този сос ще бъде само леко пикантна.

В заключение, независимо дали сте на диета или не, ресторантите Spartan са идеалното място за клиентите, търсещи нещо ново, но и за тези, които обичат традиционния вкус.

 

За Spartan
Веригата за бързо хранене Spartan е една от най-разпространените в Румъния, с 46 ресторанта на територията на страната. Първият ресторант отваря врати през 2012 г. и броят на заведенията бързо нараства.

24 от ресторантите в Румъния са по франчайз система и от компанията силно се надяват да разработят тази система тук, в България. Първият франчайзър на Spartan, който отвори първия си ресторант през 2014 г., вече има 12 ресторанта.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн