Старозагорски младежи призоваха за толерантност на пътя

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Двадесет момчета и момичета от Младежки общински съвет Стара Загора проведоха кампания за превенция на пътно-транспортните произшествия.

„Мисли за мен, когато шофираш“, „Мисли за мен, когато паркираш, и „Не карай пил“ бяха трите послания за живот. Дни след Световния ден за възпоминание на жертвите на пътни произшествия и в отговор на черната статистика на войната по пътищата, младежите провокираха старозагорски шофьори. Целта на кампанията е, младите хора да покажат на шофьорите, че животът е дар, че все още има хора, на които им пука, че правилата и законите са, за да се спазват.

За 14 пореден път младежите потърсиха съпричастност към инициативата и толерантност у водачите на МПС. Единственото, което трябваше да направят шофьорите, бе да подпишат символична декларация, като по този начин обещават, че през следващата година ще спазват правилата за движение и ще спасят поне 1000 човешки живота. Разбира се, това деклариране е изцяло на морален принцип. Всеки подписал се, получи флайери с послания.

Над 200 водачи се включиха в инициативата. Нито студеното време, нито дъжда спряха участниците от Младежки общински съвет. Те проведоха кампанията в две старозагорски бензиностанции „ОК” и „Зара” в кв.”Кольо Ганчев”, чието ръководство също изрази съпричастност с идеите на младите старозагорци.

74463237_2874803215864247_7254949677118783488_osmart

smart
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн