Проекти, изпълнени по Програмата за развитие на селските райони, ще посетят учениците от Мъглиж по кампания „Супер фермер“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
53274527842На 22 ноември 2019 г. (петък), от 09:00 часа, учениците от Професионална гимназия по селско стопанство „Гео Милев“, гр. Мъглиж ще посетят две стопанства с реализирани проекти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Едното е на „Алтея Органикс“ ООД и е за отглеждане на рози (на снимката). То се намира в с. Ягода, Община Мъглиж. Второто стопанство е в землището на Мъглиж и е на Земеделска стопанска производителна кооперация „Хемус“.

Посещението е част от кампанията на Министерство на земеделието, храните и горите, в партньорство с Министерство на образованието и науката, която се провежда под надслов: „Супер фермер“. Инициативата е насочена към учениците от професионалните гимназии по селско стопанство, които на този етап от живота си правият своя избор на професионално развитие. Целта е да се подкрепят младите хора, като им се даде възможност да се срещнат с успели фермери в нашата страна, както и да се осъществи връзка между учениците и бизнеса. Кампанията съвпада и с политиката на МОН за насърчаване на дуалното обучение, което дава възможност за подобряване капацитета на образователните институции и на работодателите за организиране и създаване на устойчиви партньорства за гарантиране на качеството на обучението.

Събитията, се провеждат на територията на цялата страна, под формата на „Дни на отворените врати“. Учениците посещават стопанства на земеделски производители, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.), като се запознаят от близо с дейността им.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн