В Деня на християнското семейство 250 рибни курбана раздадоха за здраве от Ротари клуб Стара Загора-Берое

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
В Деня на християнското семейство днес митрополит Киприан освети рибен курбан и хляб, които доброволци от ПГОХ “Райна Княгиня“ и приятели от Ротари клуб Стара Загора-Берое раздадоха в храма “Свето Въведение Богородично”. От ранни зори трофейният толстолоб, осигурен от Петър Воденичаров и умело разфасофан от сръчните ръце на възпитаниците на гимназията, вреше в два казана в наскоро откритата социална кухня на стойност 24 хиляди лева, създадена по проект, изцяло реализиран от Ротари клуб Стара Загора-Берое с помощта на Общината.

“Сътрудничеството между ротарианците, Старозагорската митрополия и учениците от ПГОХ “Райна Княгиня“ носи много позитиви в обучението и възпитанието на младите хора и ги учи да дават и даряват от сърце! Радваме се, че днес сме съпричастни и участваме с доброволния си труд за това, за пореден път топла храна да стигне до 250 наши съграждани. Продължаваме да помагаме в благородната мисия” – каза президентът на Ротари клуб “Берое” Николай Шопов.

Тържественото освещаване и раздаване на курбана се случи в два старозагорски храма – „Свети Паисий Хилендарски“ и „Свето Въведение Богородично“ .

IMG-e5561be26309f947a1caf6dddd854cb8-VIMG_3737

IMG_3734
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн