Три старозагорчета се готвят за лъвски скок в Хошимин

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

Мая, Влади и Баян по време на церемонията в Куала Лумпур – SINGA 2019

Мая, Влади и Баян по време на церемонията в Куала Лумпур – SINGA 2019

Разписание - градски транспорт >>>>

Със специалната покана на Prof. Dr. Tran Minh TRIET, вицепрезидент на Виетнамския национален университет, за участие в лъвското състезание „SINGA“ за столицата на Виетнам Хошимин заминават трима ученици от Стара Загора. Те са представители на 4 ОУ „Кирил Христов“ и Академията за компютърни и природоматематически науки в Стара Загора. Това са Сиана Събчева, Николай Александров и Ели Стоянова.

Състезанието SINGA се организира от Singapore Math Global Team Competition и е в три раздела – отборно, индивидуално и щафета.

Българските представители се подготвиха в заключителните дни от преподавателя в Академията в Стара Загора г-жа Йовка Янчева.

Миналата година отново три старозагорчета бяха на лъвското състезание – Баян Елкин, Владимир Цаклев и Мая Милойкова. Тe донесоха от Куала Лумпур (Малайзия) за Родината 4 бронзови медала.

Припомняме, че на 28 септември 2019 г. по инициатива на кмета на община Стара Загора г-н Живко Тодоров бе създадена Академия за компютърни и природоматематически науки.

Участието на младите старозагорци е дебют за Академията в Азия и поредното старозагорско участие във форумите по математика на азиатския континент.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн