Възстановяват побратимяването на Казанлък с Луксор, Египет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
10 (2)1 (1)За възстановяване на старото побратимяване между Казанлък и египетския град Луксор в Долината на фараоните съобщава Кметът на Община Казанлък от Египет: „Проведените срещи дават основание за това“ – коментира тя и благодари за тази възможност на министъра на туризма Николина Ангелкова и българския посланик в Египет Любомир Попов.

Кметът на Казанлък участва в българската делегация в Египет. По покана на министъра на туризма Николина Ангелкова Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова е част от българската делегация, водена от министър Ангелкова на работно посещение в Арабска република Египет. Визитата е по покана на д-р Рания ал-Машат, министър на туризма на Арабската република.

Разписание - градски транспорт >>>>В делегацията от България участват представители на Народното събрание, български общини и туристическия бизнес. В рамките на посещението от 16-и до 18-и ноември, т.г., те провеждат работни срещи с ръководството на Министерството на туризма на Египет, Египетската организация по туризъм, Египетската организация за развитие на туризма и др. По време на разговорите се обсъждат ангажиментите и дейностите, заложени в Меморандума за сътрудничество в областта на туризма, който през месец май тази година бе подписан между министерствата на туризма на двете държави.

Споразумение за взаимно сътрудничество в областта на културата, науката и културния туризъм е подписано между Казанлък и Луксор през 2006г. от тогавашния кмет Стефан Дамянов и губернатора на Луксор. Проведените срещи в посока на възстановяване на отношенията между двата града дават основание на Галина Стоянова да определи посещението в Египет като „много ползотворно, както в национален, така и в регионален мащаб за община Казанлък”.

Участието на Казанлък в диалога с Египет е поредната заявка за утвърждаването на Долината на розите и на тракийските владетели като атрактивна международна дестинация за туризъм.

1312

14
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн