Светa на детето събра в книга колективът на старозагорската детска градина „Светлина“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6573„Екипът на детска градина „Светлина“ има невероятното умение да създава сплотеност, има привилегията да работи с родители, които са много всеотдайни. В работата влага много сърце и това личи при множеството изяви. Личи самочувствието, че вървят в правилната посока“, каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова по време на премиерата на книгата „Светът на детето“. Изданието е излязло изпод ръцете на колектива на старозагорското детско заведение. Представянето му пред публика събра във фоайето на Оперния театър представители и ръководители на местни и държавни институции, педагози, родители.

Поздрав към директора на детската градина Йоанна Димитрова отправи и председателят на Общинския съвет в града Мария Динева. „За мен е чест да ви поздравя днес. Щастлива съм, че мога да се определя като приятел на „Светлина“. Мислила съм през годините, че няма с какво да ме изненадате, но ето – всеки път има нещо различно. Поздравявам ви за подхода, за всичко, което правите за децата на Стара Загора“, сподели Динева и пожела здраве и успехи на екипа на градината.

„Светът на детето“ е 96 страници, с 4 раздела – „Светът на детето“, „Детето и светът на възрастните“, „Детето и светът на изкуството“ и „Клубове“. В книгата се представят 20 иновативни практики на учители в детската градина. Описани са интересни игри, сценарии за тържества, различни инициативи. Четивото е полезно за учители в детски градини, студенти по педагогика и преподаватели във висши учебни заведения. Книгата е написана под научното ръководство на доц.д-р Камелия Галчева от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, която от години консултира екологичното обучение на децата в „Светлина“. Авторът на илюстрациите е Рая Енчева, а графичният дизайн е дело на Пламена Ганева.

По време на премиерата този следобед, част от авторския колектив сподели какво ги мотивира да надграждат, как са получили вдъхновение да опишат своите добри практики и други любопитни случки от ежедневната работа с малчуганите. От гледна точка на родител на дете, възпитаник на „Светлина“, участващ в голяма част от общите занимания, сподели впечатления и общинският съветник Динко Михайлов.

IMG_6542IMG_6546

IMG_6560IMG_6567

IMG_6555IMG_6552
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн