Литургия и възпоменание на жертвите от ПТП в Стара Загора тази неделя (17 октомври)

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Carkva Sv Vavedenie BogorodichnoС решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации от 26 октомври 2005 г. третата неделя на месец ноември се отбелязва като Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Министерството на вътрешните работи ежегодно се присъединява към събитията, посветени на хората, загубили живота си при движение по пътищата на страната и извън нея.

През 2019 г. Световният ден се отбелязва на 17 ноември.

Със съдействието на дирекция „Вероизповедания” към Министерския съвет и Националния съвет на религиозните общности в България е взето решение във всички храмове на официалните религии в Република България да се проведат служби за отдаване почит на жертвите на пътни инциденти и за молитва за запазване живота на хората, които участват в движението като пешеходци, пътници или водачи.

В тази връзка на 17.11.2019 г. (неделя) в храм „Въведение Богородично“ – Стара Загора от 10:30 часа ще бъде отслужена литургия за възпоменание и отдаване на почит на жертвите от ПТП. Поканата за присъствие е към цялата старозагорска общественост.

ОДМВР – Стара Загора апелира да бъдем отговорни пешеходци, водачи и пътници и да възпитаваме децата си в спазване на закона.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн