Старозагорски деца рисуваха любимото училище

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_6411IMG_6389Изложба с рисунки “Моето училище, моят патрон, моят град” на ученици от Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ бе открита във фоайето на Община Стара Загора. Проявата е част от Славейковите дни, които се провеждат всяка година в учебното заведение.

Мия, едно от „славейчетата“ на училището, поздрави присъстващите с любима детска песен. После учениците от V Д клас рецитираха стихове на Петко Славейков.

По време на откриването бе припомнено делото на Славейков и приносът му за развитие на българското просвещение. Акцент беше и фактът, че той е първият граждански управник на Стара Загора.

„От рисунките Ви разбирам колко обичате Вашето училище. Нарисували сте го в различни цветове, красиво – колкото искате да бъде. Поздравявам Ви за вашите умения и талант! Бъдете удовлетворени, че учите в едно от най-хубавите училища, бъдете горди с името на Вашия патрон Петко Рачов Славейков!“, каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя благодари на родителите и училищното настоятелство, че подкрепят децата. Подчерта и инициативността на директора Милена Желязкова за различните прояви, особено за създаването на Националния конкурс “Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.

„Благодаря на Община Стара Загора за възможността оттук да стартират Славейковите дни. Благодаря за подкрепата, която ни давате“, сподели Милена Желязкова. Тя обясни, че децата научават повече за своя патрон по време на дните, посветени на Славейков.

В програмата има още различни прояви в областта на литературата, историята, науката, спорта. Ще има срещи с известни личности, което винаги мотивира децата да бъдат дисциплинирани и да постигат мечтите си.

IMG_6397IMG_6408
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн