За шести път ученици ще показват знания в състезанието “Моята Родина”, финалът е в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
759894784Националното състезание „Моята Родина“ стартира на 20 ноември 2019 г. с първия кръг, съобщи Любомир Любенов, председател на Управителния съвет на Педагогическа асоциация „Образование без граници“ и основен организатор.

В него могат да участват училища, които имат възможност и желание да го организират дистанционно и изпратят заявки на адрес competitions@abv.bg.

Въпросите за всяка от възрастовите групи са 20 и отговорите трябва да бъдат посочени за не повече от 40 минути, гласи регламента на състезанието.

Въпросите от тестовете за учениците от 2., 3. и 4. клас са съобразени с учебното съдържание по „Околен свят“, „Човекът и природа“ и „Човекът и общество“ за съответния клас, изучено към момента на съответния кръг. Учениците от 1. клас се включват от втория кръг.

Въпросите от тестовете за участниците от 5., 6., 7. и 8.-12. клас ще бъдат съобразени с изученото по история на България с натрупване.

От втория кръг, който стартира на 15 февруари 2020 г., във всички възрастови групи ще се включват и въпроси по темата „135 години от Съединението“ по материал, който ще получат всички училища-участници.

Финалът на най-добрите от двата дистанционни кръга ще се проведе в края на април началото на май 2020 г. в Стара Загора.

Припомняме, че първите два финала се проведоха в Казанлък под патронажа на кмета на града г-жа Галина Стоянова, а следващите три финала бяха в Стара Загора под патронажа на кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров.

Припомняме и имената на победителите от финалите:

„Шампион на шампионите“
2015 г.: Ангел Иванов, 4 клас, 1 СУ „Св.Седмочисленици“, гр.Търговище;
2016 г.: Мария Димитрова 6 клас, 2 ОУ, град Сандански;
2017 г. Мартин Кръстев, 3 клас, ОУ „Братя Миладинови“, гр.Бургас
2018 г. Мелиса Мехмед, 3 клас, ОУ „Иван Вазов“, гр. Силистра и Дайлин Исакбашова, 5 клас, с. Върбина.
2019 г. Габриела Лилянова от 3 клас , СУ „Иван Вазов“ , гр. Плевен.

Учителите с най-много медалисти от финалите и с наградата на кмета на общината–домакин са:
2015 г.: Ася Трендафилова, СУ „Свети Седмочисленици”, гр. Търговище;
2016 г.: Веселина Чавдарова, учител от 1 ОУ „Иван Вазов” в гр. Свиленград;
2017 г.: Юлия Тимова, ППМГ „Св. Климент Охридски”, гр. Монтана
2018 г.: Станка Ненчева, СУ „Иван Вазов”, гр. Плевен
2019 г.: Станка Ненчева от СУ „Иван Вазов“ – гр. Плевен.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн