„Мини Марица-изток” участва в зелената инициатива на Община Стара Загора тази събота

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Zalesiavane mestnost GMaps 660„Мини Марица-изток” ЕАД осигури 1000 бутилки минерална вода за участниците в организираното от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров засаждане на 10 000 дъбови фиданки в района на кв. „Дъбрава” – местностите „Зайчева поляна” и „Магарешка поляна”, на 9 ноември (тази събота).

Ръководството на „Мини Марица-изток” ЕАД отправя призив към работниците и служителите на дружеството да подкрепят общата кауза, която съвместява усилията на Общинската администрация, Регионалната дирекция по горите, Държавното горско стопанство, както и на Спасителния център за диви животни „Зелени балкани“.

Първата акция от кампанията „Да си отгледаме гора, засаждайки 10 000 дръвчета за един ден” стартира на 9 ноември в 10.00 часа. Общоградската ежегодна зелена инициатива се провежда с цел допълване на горския фонд в града, както и озеленяване на пространствата, пострадали по време на пожарите през 2007 г.

Община Стара Загора осигурява безплатен транспорт за всички желаещи, които искат да допринесат за отглеждането на нова гора в района на „Дъбрава“.

Първите безплатни автобуси ще тръгнат в 9.00 часа от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“. Те ще се движат през половин час до 16.00 часа.

Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани. На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн