Казанлък: Кмет и съветници се заклеха на тържествена сесия на новия Общински съвет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3533 (Large)IMG_3528 (Large)Областният управител Гергана Микова закле днес кмета на Казанлък Галина Стоянова, 37-те казанлъшки общински съветници и кметовете на кметства. Това се случи на тържествената първа сесия на новоизбрания Общински съвет в града на розите. Тя бе открита от г-жа Микова, която прочете думите на клетвата, повторени от новоизбраните кметове и съветници.

По традиция областният управител връчи на новоизбрания кмет огърлицата-символ на местната власт.

10IMG_3547 (Large)Новият стар кмет Галина Стоянова се обърна с думи на благодарност към своите съграждани, които й гласуваха доверие за трети мандат. Тя заяви, че както винаги, няма да изневери на обещанията, които е дала към казанлъчани и че неин приоритет през следващите 4 години отново ще бъде грижата за хората и за техния по-добър живот. В доказателство на своите думи тя обяви пред общинските съветници, че на следващото редовно заседание ще предложи за разглеждане три точки. Първата – за едногодишна финансова подкрепа за необходимото количество памперси за всяко новородено казанлъшко дете на семейство, което се осигурява и не ползва социални помощи под формата на ваучери. Втората – за намаление с 50% на купоните за храна от детската млечна кухня, а третата – за увеличение с 50% на стойността на един храноден в детските градини на общината. „Ние можем да си позволим този ресурс да бъде поет от общинския бюджет благодарение на доброто управление през последните 8 години“, каза Галина Стоянова.

СтаIMG_3551 (Large)розагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет-молебен за здраве и благоденствие на Казанлък и неговите граждани. Негово Високопреосвещенство поздрави кметицата за третия й мандат и й пожела да работи за добруването на хората. Гергана Микова също пожела на новия-стар кмет и на съветниците успешен мандат в името на съзиданието.

Най-възрастният общински съветник Николай Ибушев пое ролята на председателстващ заседанието и обяви началото на процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет. Постъпиха две предложения. Първото – за Николай Златанов от групата на ГЕРБ, а второто за Моника Динева от „БСП лява България“. След тайно гласуване за председател на Съвета бе избран Николай Златанов. За него това също ще бъде трети мандат на отговорния пост.
#vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн