“Ате пласт”: „Почисти работното си място. Дай пример!“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG-127864288f1c463c80d2ea669192ee0e-VIMG-1b30a89ea325beb3acc861e8f32afbd3-VПоемайки ангажимент за опазване на околна среда за бъдещите поколения, “Ате Пласт” – Стара Загора още веднъж добави и действия към думите си. На 5 ноември, само дни преди отбелязването на четвърт век от създаването на фирма Ате Пласт, служителите на компанията почистиха замърсените територии около своите производствени бази. В инициативата се включиха и служителите на Елкомерс и Евриком.

Кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ е част от CSR-програмата (корпоративна социална отговорност) на “Ате Пласт” ООД, под чиято обща шапка само месец по-рано бе реализирана и инициативата „Личности за пример“*.

„Концепцията за опазване на околната среда трябва да бъде възпитавана от ранна детска възраст, а децата учат най-лесно, следвайки примера на възрастните“, сподели Мария Жекова, управител на “Ате Пласт” и настоящ общински съветник от листата на ПП ГЕРБ. Целта на кампанията е да бъдем отговорни към природата и бъдещето на нашите деца, апелирайики за по отговорно отношение към отпадъците.

В усилията си за намаляване на своя отпадък, насърчававайки повторната употреба, Ате Пласт получи преди месеци и безценно признание чрез сертификата PRS Green Label за приноса си към системата за използване и рециклиране на CP палети. „Гледайки към бъдещето, трябва да мислим иновативно и да сме много по-отговорни – и като потребители и като производители“ сподели още търговският директор на Ате Пласт Теодора Желязкова.

В следствие от кампанията „Почисти работното си място. Дай пример!“ бяха събрани десетки чували с боклуци. Участващите компании обещаха да повторят инициативата на пролет, привличайки още старозагорски фирми и разширявайки периметъра.

* С финансирането по програмата „Личности за пример“ бе реализиран проекта за поставяне на логото на западната част на сградата на целодневна детска градина № 34 “Райна Княгиня” в Стара Загора, както и така нужното ни в днешни времена послание от Васил Левски – „Дела трябват, а не думи“, което може да се види на Метоха в Града на липите.
IMG-6aa3e82e9aaecc3831dc83ccb9d4b522-V
#


споделяне във facebook


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн