Работна среща за зимната подготовка в Старозагорска област

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_3468 (Large)В Областна администрация – Стара Загора днес се проведе заседание за предприемане на превантивни мерки за поддръжка на пътищата през предстоящите зимни месеци. То бе председателствано от зам.-областния управител Димитър Драчев. В работната среща участваха директорът на РД ПБЗН комисар Стоян Колев, директорът на ОПУ Стара Загора Илия Златев, командирът на Втора механизирана бригада ген. Стоян Шопов, представители на РЗИ, на общините от областта, както и на фирмите, отговарящи за зимното поддържане на пътищата.

В обръщение към присъстващите Димитър Драчев заяви, че като област със стратегическо значение, през която преминават едни от най-важните републикански пътища, е необходимо през зимата да не се допуска нарушаване на транспортното осигуряване на населението в населените места и извън тях. Той уточни, че комуникацията между различните институции е изключително важна.

От изнесените от Илия Златев и от фирмите-изпълнители доклади стана ясно, че вече е извършена проверка на техниката за зимно поддържане и че са доставени необходимите материали – луга, пясък и др., за поддържане на нормалното експлоатационно състояние на пътната мрежа. Стана ясно още, че на 4 ноември ще има втора проверка за готовността на прохода Хаинбоаз за зимата. От фирмата, отговорна за почистването му, заявиха, че от следващата седмица вече ще бъдат напълно готови да посрещнат зимните условия.

Бригаден генерал Шопов уведоми, че 38-ми механизиран батальон е в готовност да се включи на помощ при утежняване на зимната обстановка по пътищата в областта. Той уточни, че модулното формирование на бригадата е оборудвано и окомплектовано за действие.

Един от проблемите, който бе обсъден на срещата, беше свързан с необходимостта от медицинско осигуряване на няколко училища от областта. В селата Гранит и Партизанин (община Братя Даскалови), в с. Горно Черковище (община Казанлък) и в с. Обручище (община Гълъбово) предстои да бъдат назначени медицински специалисти.

От РЗИ заявиха, че са взети необходимите превантивни мерки във връзка с предстоящата зима. Изготвени са списъци на болни, бременни и пациенти на хемодиализа, за които може да се наложи транспортиране.
#nocбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн