Андон Андонов отличен в Деня на народните будители

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0900Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД инж. Андон Андонов получи дарителска грамота “Будител на Стара Загора” за Деня на народните будители, на тържествено честване в Културен център „Стара Загора“ на 31 октомври т.г. Отличието връчи председателят на Съюза на учените в Стара Загора доц. д-р Васил Хаджиилев.

На 110–тата годишнина от отбелязването на Деня на народните будители „Мини Марица-изток“ получи признание и благодарност за спомоществувателството и съхранението духа на Стара Загора.

„За нас е чест и отговорност партньорството със Съюза на учените в Стара Загора и подкрепата за институциите, работещи, за да я има духовната енергия. Ще продължим да работим и занапред и да обогатяваме съвместните инициативи, защото „Мини Марица-изток“ ЕАД е енергийна независимост и национална сигурност“ – обобщи при приемането на грамотата Андон Андонов.

На тържествената церемония в Културен център „Стара Загора“ бяха връчени отличието „Анастасия Тошева“ на Община Стара Загора, наградите на Регионално управление на образованието и наградата „Будител на Стара Загора“ на Съюза на учените.

В залата се събраха хората на духа, учители, дейци на културата и науката.

С Наградата „Будител на Стара Загора“, учредена от Съюза на учените, са удостоени Райчо Гънчев, основател на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-тур“ и проф. Илия Димитров Ласкар от Аграрния факултет на Тракийски университет – Стара Загора.

Всепризнат патрон на българското будителство е свети Иван Рилски, почитан като небесен покровител на българския народ и държава, който в народната памет е образец за себеотдаване, безсребърничество, любов към ближния и Отечеството и към когото народната обич и уважение остава жива през вековете. Почитани са и много други будители, които народът канонизира като светци в своята историческа памет.
#dvaбутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн