“Панхим” откри модерен цех за екструдиране на листове в Стара Загора с инвестиция за 10 млн. лева

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, заедно с главния архитект Виктория Грозева и секретаря на администрацията Делян Иванов, поздравиха ръководството на старозагорското предприятие „Панхим“ ООД по повод откриването на новия им цех за екструдиране на листове.

Инвестицията на фирмата, която е част от израелската компания „Плазит полигал груп“, е за 10 млн. лева. Тя е свързана и с изграждане на нова инфраструктура, производствена база, както и въвеждане в експлоатация на иновативна екструдираща инсталация. Основната част от технологичното оборудване по проекта е с подкрепата на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

Домакини на събитието бяха Александър Белкин – управител на „Панхим“ и Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“. Сред официалните гости на церемонията бяха посланикът на Държавата Израел у нас – Н.Пр. г-н Йорам Елрон, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Красимир Червилов, десетки представители на бизнеса в региона.
IMG_5341IMG_5213
IMG_5182IMG_5179
#svz

spodelime.com


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн