Живко Тодоров: Ще направим така, че Стара Загора да има по-широко, експертно управление

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Емил Христов: Програмата на Живко Тодоров ще изведе Стара Загора на ново ниво на развитие
Кметът ще обяви екипа си, след като новите общински съветници и кметовете на населени места се закълнат

*
P1410699“Благодаря на всички старозагорци, които подкрепиха мен и моите колеги на изборите. Тази подкрепа е много категорична, много ясна. За мен тя е огромна отговорност и задължение да работя за Стара Загора и да оправдая доверието. Що се отнася до тези, които не са ме подкрепили, към тях също имам отговорност – да докажа във времето, че заслужавам тяхната подкрепа и да се опитам да ги накарам да подкрепят това, което ще правим в общината. А това ще стане само с много работа.”

Това каза днес пред медиите кметът Живко Тодоров, на когото старозагорци гласуваха на 27 октомври доверието си да ръководи общината и през следващите 4 години, за трети пореден мандат.

Предстоящите първи задачи Тодоров определи така: “Трябва да бъде направен един експертен, добър екип в Общината, който да работи по поставените задачи в кампанията. Трябва да започнем по най-бързия начин да работим за изграждане на многофункционалната зала в Стара Загора, която обещахме. Руският пазар, Зоопарка, Станционната градина, Летният театър са само част от обектите, които трябва да стартираме.”

“Ще се работи с много по-големи изисквания по отношение на качеството – категорично заяви кметът, като припомни, че по време на предизборната кампания основната критика към него и към административния екип е била именно по качеството на изпълнение на обектите. “Ще обърнем специално внимание върху работата на всяка от фирмите, които работят с Общината – било улично осветление, ВиК, въпреки че не е общинско дружество… Ще направим незабавни срещи с всяка от фирмите, за да им поставим изискванията, които имаме към тях – по отношение на организацията на движение по време на изпълнението на един обект, почистването след това, време на ремонта, съчетаване между различните дружества, които работят. Това са основните проблеми и въпроси, върху които ще акцентираме, разбира се, извън това, което сме написали в предизборната си програма, която ще следваме плътно” – допълни Живко Тодоров.

Старият-нов кмет заяви, че ще работи широко с новоизбраните общински съветници в новия, доста шарен Общински съвет, за да се чуват повече мнения за управлението на Стара Загора. “Смятам, че това показа вотът на тези избори. Никога не сме делили хората на членове на ГЕРБ и на други партии” – каза Живко Тодоров, като припомни, че листата на ГЕРБ включва надпартийни лица, незанимавали се досега с политика, ще допринесат за по-голяма експертност на местния парламент и по-широка представителност на общественото мнение в него. Това, по думите му, е и индикатор за промяна в политическата класа, в която се забелязва отчетлива тенденция да влизат по-млади, по работливи хора.

Общинският лидер на ГЕРБ и зам.-председател на Народното събрание Емил Христов отбеляза категоричната подкрепа на старозагорци за Живко Тодоров и неговата програма, както и листата на ГЕРБ, която не е типична листа на партийни функционери. “Листата е отворена, в нея има много хора с различни виждания, които не са членове на ГЕРБ и които ще внесат нова свежа струя в работата на Общинския съвет” – каза Христов.

“Представянето на Живко Тодоров като кандидат за кмет е, бих казал, най-доброто в страната. Представянето на листата на ГЕРБ тук също е сред най-добрите сред областните градове. Това се дължи на начина, по който беше проведена кампанията и на присъствието на хора, които са активни, реализирани, и се ползват с висок авторитет в Стара Загора. Това е предпоставката след две седмици, когато бъде конституиран новият Общински съвет, той да заработи с нова енергия, в нова посока. Независимо от това, че в него има представители на много и различни партии, уверен съм, че ще можем да работим успешно. Защото г-н Тодоров винаги намира начин да обедини около идеите си и перспективите за развитие на Стара Загора различни хора. Вярвам и че самите общински съветници от ГЕРБ ще намерят контакт и ще могат да работят съвместно с другите партии” – каза Емил Христов. Той специално отбеляза, че по време на кампанията в Стара Загора се запази добрият тон. “Нямахме нещо, което в този момент вече да пречи на съвместната ни работа” – бяха точните му думи.

Ниска избирателна активност, много висок процент невалидни бюлетини – това е реален проблем и той е както на партиите, така и на избирателите, а и на Централната избирателна комисия, и се нуждае от допълнителни анализи, заяви председателят на ГЕРБ в Стара Загора.

Програмата, с която беше избран г-н Живко Тодоров, е програмата, която ще изведе Стара Загора на ново ниво на развитие – категоричен беше Емил Христов.

На въпрос от медиите дали в един момент няма да тръгне по друг път на кариерно развитие Живко Тодров отговори, че знае за слуховете, които се появяват периодично не от вчера, но не възнамерява да изпълни докрай програмата си и това, което е обещал. Той ще представи екипа си, след като общинските съветници и кметове на населените места от общината се закълнат. През следващите дни предстоят разговори в тази насока. “Ще се срещна с почти всички по-големи групи в Общинския съвет, за да проведа разговори по отношение на приоритетите, които виждат в управлението и по това, по което можем да си партнираме. За мен е важно да стъпим на една по-широка основа в Стара Загора и да се опитаме да вземем предвид колкото може повече мнения, когато формираме управлението и неговите основни задачи” – потвърди отново Живко Тодоров. Той благодари за добрия тон в кампанията: “Смятам, че дадохме пример за това, как може да се спори интелигентно, въпреки че като че ли голяма част от централните медии са забравили как се случва това. За съжаление тенденцията и в София, и на други места, е да се работи в голям антагонизъм и да се създава нетърпимост – нещо, което не искам да се случва в Стара Загора. Не е това правилният начин. Виждаме как се работи в Германия – на избори имат различни идеи, но когато трябва да сформират общо управление, леви и десни си помагат.”

Изборните резултати на ГЕРБ са много добри както в Стара Загора, така и в областта – каза областният координатор на партията Пламен Йорданов. Той специално отбеляза победата на първи тур на Теньо Тенев в Раднево, където преди 4 години ГЕРБ бе на балотаж, както и в Чирпан, където кандидат-кметът на голямото обединение на десни партии около ГЕРБ Ивайло Крачолов води преди балотажа с над 1250 гласа (над 13%) пред кандидата на БСП и очакванията са за категоричен успех в неделя с подкрепата на гласове не толкова от ДПС, колкото от Местната коалиция “Движение заедно за промяна” около Росен Иванов, в която влизат Земеделски НАРОДЕН СЪЮЗ, ВМРО-БНД и други партии и коалиции.

“Но всеки ден закъснение заради балотажа е в тежест за Чирпан – град, който от 8 години е в застой. Общината най-сетне ще започне да догонва другите големи общини в Старозагорска област и ще заеме мястото на картата на региона, което заслужава” – отбеляза Пламен Йорданов. Успех за ГЕРБ в областта е и победата на първи тур в Братя Даскалови с 68,25% на Иван Танев, когото ГЕРБ подкрепя.

“Оказа се, че в областта основният опонент на ГЕРБ вече не е БСП, а ДПС – отчете Пламен Йорданов на фона на резултатите в Гурково и Николаево, където ГЕРБ е на балотаж с втори резултати след кандидатите на ДПС, и победата на I тур в Павел баня на Иса Бесоолу (ДПС). Това, по думите му, показва промяна на политическите настроения в Старозагорския регион.

В община Опан на балотаж отиват кандидати на ВМРО-БНД и на БСП (досегашният кмет Генчо Колев и предишният Минчо Чавдаров), но първият от тях по време на мандата си изгуби доверието на ГЕРБ. “Няма да останем абсолютно встрани от избора, но ще преценим кое ще е по-добре за бъдещето на община Опан” – каза областният координатор.

Водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора Николай Диков благодари за активността на гласувалите старозагорци. На негласувалите, каза той, през предстоящия мандат с работата ни в Общинския съвет ще им докажем, че има смисъл да излязат и да дадат своя вот. Съставът на новия Общински съвет е много пъстър, но и дава изключително добър хоризонт на работа. Очакванията му са чутите по време на предизборната кампания празни обещания и небивалици да не се пренесат в пленарната зала. “Като група, познавате ни, винаги сме отстоявали позициите, свързани с развитието на Стара Загора, а не на една или друга полическа партия, и винаги сме подкрепяли г-н Тодров в изпълнението на неговата програма” – каза Николай Диков, като водач на групата общински съветници на ГЕРБ през миналия мандат.

Още по темата:
Живко Тодоров е преизбран за трети кметски мандат с 68,63% от гласовете на старозагорци (резултати от Местните избори в Стара Загора и другите 10 общини в Старозагорска област)
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн