Първа копка на модерна икономическа зона от европейски тип – “Загоре”, направиха в Стара Загора

Разписание - градски транспорт >>>>
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4675IMG_4671В Стара Загора днес бе направена първата копка за изграждането на техническата инфраструктура на Индустриална зона “Загоре” – първата индустриална зона от нов, модерен европейски тип, която ще отговаря на високите изисквания на инвеститорите.

Гости на събитието бяха зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, народните представители Борис Кърчев и Радостин Танев, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, общински съветници, кметът Живко Тодоров (мандат 2015-2019), заместник-кметовете Йордан Николов и Красимира Чахова, гл. арх. на общината Виктория Грозева, секретарят на администрацията Делян Иванов, представители на различни местни и държавни инстутуции, както и на бизнеса в Стара Загора.

Теренът от 115 декара разполага с отлични транспортни връзки, електричество, газификация, водоснабдяване и канализация. „Индустриална зона Загоре“ се намира на пътя Стара Загора – Бургас и на 10 км до магистрала Тракия.

Голямо предимство на зоната е това, че тук се пресичат три транспортни коридора, линии на градския транспорт, обезпечено е електроснабдяването и водоснабдяването.

Срокът за изграждането на Индустриална зона “Загоре” е 270 дни (9 месеца) и ще е готова през лятото на 2020 година.

Следващите етапи на изгржадане на Зоната включват: построяване на бизнес сграда с офис площи, зала за събития и конференции, заведение за хранене, банков клон и други услуги, които да отговорят на бизнес-потребностите на бъдещите инвеститори.

През последните 8 години в Стара Загора се работи активно за облекчаване на условията за бизнеса, намаляване на административната тежест и създаване на стабилна финансова политика, гарантираша спокойствието на инвеститорите.

След водосвет, отслужен от старозагорски свещеници, за зоната говориха:

Радослав Танев, изп. директор на Индустриална зона “Загоре”: Като проект Индустриална зона “Загоре” започна преди година и половина. Първото нещо беше да направим Подробен устройствен план. След това проведохме обществена поръчка за проектиране. С готовия проект направихме обществена поръчка за строителство. Само 10 месеца след влизането на държавата в индустриалната зона, ние сме готови да започнем строителството. 115-те декара на Индустриална зона “Загоре” са разделени на 11 имота с големина от 4 до 17 декара, като всеки един от тях може да се разделя или обединява в зависимост от предпочитанията на съответния инвеститор. Първият е местна просперираща фирма. Целта ни е да построим инфраструктура и комуникации до всеки парцел, в това число ток, вода, газ, интернет – всички удобства, които са необходими на един инвеститор, за да развие своя бизнес.

Антоанета Барес, изп. директор на Национална компания “Индустриални зони”: Колегите свършиха много работа за толкова кратък период. Успяха да подготвят всички устройствени процедури, за да може да се реализира този прекрасен проект. Убедена съм, че зоната ще бъде с изключителен успех. Защото се влага много труд и сърце в работата. И да не забравяме подкрепата на държавата и Общината – съюзът между тях е изключително полезен и ползотворен. Сигурна съм, че тук, в Стара Загора, ще направим една от най-модерните индустриални зони. Успех на зоната, успех на всички вас!

Инж. Янчо Калоянов, врид. кмет на Община Стара Загора: Искам да благодаря на държавата, на министъра на икономиката, на г-жа Барес, за това, че те участват с такава голяма сума в Индустриална зона “Загоре”, за да направим инфраструктурата й. Община Стара Загора участва с терена, но средствата за изграждането на зоната са осигурени от държавата. Без базова инфраструктура ние не може да имаме индустриална зона от модерен европейски тип, от каквато се нуждае Стара Загора. Разчитам на едно много добро бъдеще на индустриалната зона. Стара Загора е била и ще бъде икономически субект на картата на България. Желая успех!

Първата копка на Индустриална зона “Загоре” бе направена заедно от Антоанета Барес, инж. Янчо Калоянов, Радослав Танев и инж. Диана Любомирова изп. директор на изпълнителя на строителството – ПСК “SBS”.

IMG_4762IMG_4735
IMG_4783IMG_4807
Инд_зона 6
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн